Испанската полиция арестува бившият президент на Барселона Сандро Росей заедно с неговата съпруга Марта Пинеда по обвинения в пране на пари, пише вестник „Ел Конфиденсиал”.

Cadena Ser: ФБР разследва бившия бос на Барселона

Операцията бе проведена от властите днес, като е имал превантивен характер спрямо планираниятзаговор за извършване на финансовото престъпление. Полицаите са нахлули в офиси на няколко различни адреса в Барселона, Хирона и Лерида, а също и на други територии като Андора.

Носиш екипа на Неймар - подкрепяш корупцията

Акцията е имало за цел да задържи 5-има души, в това число Сандро Росей и съпругата му. Действията на властите идват в резултат на 1-годишно разследване на икономическа полиция и отделът за борба с фискални престъплени.

Приоритетната цел на агентите бил бизнесът на Росей в Бразилия. Органите на реда считат, че бившият президент на Барселона е част от организирана мрежа, която събира комисионни от продажбите на имиджовите права на бразилския национален отбор по футбол. Росей както и другите задържани са легализирали плащанията чрез фиктивни компании, регистрирани в страни с преференциални данъчни режими.