Бившият футболист на Барселона и легенда на бразилския футбол Ривалдо даде положителна оценка на трансферните действия на каталунците до момента. Той коментира и предстоящия мач за Суперкупата на Испания между „блаугранас“ и Севиля, като заяви, че това ще бъде добър тест за нивото на подготовката.

Срещата е на 12 август от 23.00 часа в мароканския гранд Танжер.

„Съставът на Барселона разполага с нужното качество, за да спечели титлата и Купата на Краля…И продължава да е сред големите фаворити за Шампионската лига. Мисля, че досега Барселона направи нужното на трансферния пазар, за да запише добри резултати през новата кампания“, анализира бразилецът, цитиран от Mundo deportivo.

Пристигането на Ривалдо в България

източник: Валентин Грънчаров

Помолен за коментар за привличането на Артуро Видал, Ривалдо обясни: „Това страхотен трансфер за клуба. Той има нужните физически качества, както и достатъчно опит в средата на терена“.

„Малком и Артур изглеждат добри инвестиции. Те са млади и с качества. Клубът ще получи в замяна в бъдеще“.

„Двубоят за Суперкупата на Испания ще бъде добър тест за целия щаб. Отборът все още е в търсене на най-добрата си форма, както и повечето тимове в момента. Но в случая на Барса става дума за състав, който има много национали. Разбира се, този факт е в полза на Севиля. Андалусийците са по-напред в подготовката и може да влязат по-добре в мача. Въпреки това, Барса разполага с големи играчи, които трябва да направят разликата“, коментира Ривалдо.

Най-накрая Коутиньо стана европеец

Защитник подписа нов договор с Барса