След триумфа на Барселона в Ел Класико, статистиките мигновено започнаха да изникват. Каталунците се наложиха с 3:2 над мадридчани като един от възпитаниците на Луис Енрике се открои с изключително представяне на терена.

Барса след триумфа: Всички за Меси!

Не, не говорим за голмайстора в срещата Лионел Меси. Този път прожекторите осветяват името на Марк-Андре тер Стеген. Вратарят на Барса се отличи с феноменалните 12 спасявания по време на мегасблъсъка между двата тима, а също така е подал повече пасове от 10 oт футболистите на Реал.

Каталунците са известни със своите подавания и непрекъснати пасове. Андрес Иниеста и Серхио Бускетс са абсолютни лидери в тази статистика по време на вчерашния двубой. Меси пък е намирал съотборниците си 20 пъти повече от звездата на “белите” Кристиано Роналдо.

Какво прави победата на Барселона в Ел Класико историческа?

За Реал играчът, който е направил най-много точни подавания, е Тони Кроос – общо 55. Лука Модрич има 37, а Карим Бензема – 20.

Това, което наистина изпъква е сравнението между Тер Стеген и съперниците му в бяло. Германският вратар обича да демонстрира уменията си с крака. Той е регистрирал феноменалните 43 подавания, 36 от които точни. Само трима от възпитаниците на Зинедин Зидан имат по-добри показатели от Тер Стеген в тази статистика. Това са Тони Кроос, Дани Карвахал и Лука Модрич.