Нападателят на Барселона Луис Суарес е на практика възстановен от последното си биологично лечение със стволови клетки на своето дясно коляно. Той поднови тренировки и се очаква да бъде на линия да започне титуляр в дербито срещу Еспаньол.

Независимо от това, в Барселона продължават да се притесняват относно състоянието на коляното на нападателя.

Угурвайският футболист има траен дискомфорт през последните сезони, но в Барселона се надяват, че той ще може да се представи на високо ниво до края на сезона.

Загрижеността за коляното на Суарес е в средносрочен и дългосрочен план, тъй като проблемите продължават, а нападателят трябва да продължи да бъде лекуван толкова често с консервативно лечение, за да остане в пълна физическа форма.

Очевидно е, че уругвайският футболист страда от тежко износване и е много вероятно в някакъв момент да се наложи да се оперира, което ще го извади за продължително време извън игра.

Според лекарския екип на Барселона, най-добрият вариант е Суарес да се оперира през следващото лято, когато сезонът завърши.

Основният проблем е, че Уругвай ще участва на Копа Америка и нападателят със сигурност няма да иска да пропусне турнира, който ще се проведе в Бразилия.

Суарес е футболист, който се раздава на 100% във всеки един мач и оставя всичко от себе си на терена.

В Барселона вярват, че може да използват по-дългите паузи в първенството, така че коляното му да не страда толкова много.

Барселона очаква играчът да е на 100% готов за дербито срещу Еспаньол. Той работи усилено през последните 15 дни, за да няма проблеми при завръщането му на терена.

Уругваецът е незаменим играч за Ернесто Валверде. Треньорът иска да може да разчита на Суарес в решителния етап от сезона.