Старши треньорът на Барселона Ернесто Валверде сподели очакванията си за предстощия двубой съсСпортинг Лисабон от груповата фаза на Шампионската лига в сряда.

Валверде посочи вратата на недостоен за Барса

На официалната пресконференция преди мача журналистите не пропуснаха да му припомнят успехите на двама от предшествениците му Хосеп Гуардиола и Луис Енрике, които още в първите си сезони начело на тима постигнаха требъл.

Наставникът на каталунците бе категоричен, че не мисли за подобни успехи, а единствено за победата в утрешния двубой.

Ас на Барса хич не рони сълзи за чуждите оферти от лятото

„Спортинг започна много добре сезона. Трябва да сме много внимателни, имат много бързи играчи и трябва да поемем инициативата от самото начало. Също не трябва да допускаме и да ни вкарат на контраатаки”, коментира Валверде.

„В началото на сезона, всички казваха, че отборът е катастрофален. Но сега печелим мачовете си. Футболът е базиран на резултатите. Ако печелиш, всичко е наред, ако ли не, всички ще те критикуват. Единственото, което можем да направим е да продължаваме да печелим”, допълни той.

Меси изпусна да счупи нов рекорд, но може да се поправи

„Трудно е да спечелиш 7 мача един след друг. Хубаво е да гледаме статистиките, но не е хубаво да се взираме в миналото. Миналите резултати не ни гарантират победи в бъдеще. Ако трябва да съм честен, ще бъда щастлив ако спечелим утрешния мач. Не мисля за требъли и подобни успехи важна е единствено победата срещу Спортинг. Случилото се с  Ювентус вече е забравено”, каза още наставникът на „блаугранас”.