Барселона имаше натоварен летен трансферен прозорец, в който опита да подобри качеството на състава си с нови попълнения. Въпреки положените усилия „блаугранас” някак изглеждат далеч от перфектния вид.

Януарският трансферен прозорец по традиция е време за изненадващи сделки, като на „Ноу Камп” до този момент твърдят, че не се очакват зимни покупки. Това обаче може да се промени особено ако клубът намери начин да открие купувачи на четирима от ненужните в редиците си.

Яспер Силесен

Яспер Силесен

източник: Gulliver/Getty Images

Фактите тук са ясни: вратар с качествата на холандския национал не заслужава да бъде резерва и да се задоволява само с мачовете за Купата на Краля. Той е съставна част от стартиралия ренесанс в холандския национален отбор, а на всичкото отгоре е на 29 години. Със сигурност има един куп отбори, и то на най-високо ниво, в които Силесен би бил твърд титуляр. Определено Барселона може да се надява да вземе добри пари за стража.

Томас Вермален

Томас Вермален

източник: Gulliver/Getty Images

33-годишният защитник беше странен трансфер още при идването си. Дългата му поредица от контузии продължи и на „Камп Ноу”, а това значително ограничи приноса му. В момента той отново е в процес на възстановяване от травма. Договорът на белгиеца изтича в края на сезона, така че Барса трябва да действа през януари, ако иска да получи поне минимална сума. Когато имаше нужда, Вермален беше на линия за „блаугранас”, така че ще се раздели с клуба като уважаван играч.

Рафиня Алкантара

Рафиня Алкантара

източник: Gulliver/Getty Images

Представянето на бразилеца съвсем не го оставя без почитатели сред европейските клубове, още повече, че през лятото почти не се оказа продаден в Интер. Италианците обаче нямаха финансовите възможности да удовлетворят претенциите на Барса за бразилеца, който тъй или иначе остава с периферна роля за Ернесто Валверде. Определено Алкантара отстъпва като качество на останалите играчи в халфовата линия на Барселона, но това в никакъв случай не го прави слаб футболист. Евентуалната му продажба може да влее солидна сума в касата, а също така да отвори път пред местни кадри като Карлес Аленя и Рики Пуиг.

Денис Суарес

Денис Суарес

източник: Gulliver/Getty Images

Испанецът напусна Барса в търсене на начин да катапултира кариерата си, после се върна и… отново се оказа забравен. Испанецът не успя да направи впечатление на „Камп Ноу”. В младежкия национален отбор на родината си той игра редом до играчи като Саул Нигес и Марко Асенсио, които към днешна дата са много по-успешно реализирани. Дотук през настоящия сезон Суарес няма нито минута футбол, което сериозно удря по цената му.