Бразилската звезда на Пари Сен Жермен Неймар опитва да предложи услугите си на Барселона, съобщава вестник “АС”. Каталунците вчера претърпяха сериозно разочарование, след като Лионел Меси обяви, че ще продължи кариерата си в Интер Маями, въпреки че на “Камп Ноу” от месеци се надяваха да успеят да осъществят своя план за неговото завръщане.

Именно поради тази причина Неймар се надява, че сега Жоан Лапорта и Чави ще са много по-склонни да обмислят евентуалното му завръщане в отбора.

Неймар пристигна в ПСЖ от Барселона, като парижани платиха за откупната му клауза в размер на 222 милиона евро през лятото на 2017 година. Сумата все още е рекордна за трансфер в света на футбола.

Той обаче така и не успя да постигне голямата цел да се превърне в абсолютната звезда на тима, която да изведе отбора до спечелването на Шампионската лига, а с всяка изминала година разочароваинето между тях сякаш расте. Бразилецът има договор до лятото на 2025 година, но и двете страни биха се разделили с удоволствие.

Подобна сделка обаче не би била никак лесна за Барселона, защото Неймар продължава да е оценяван на около 70 милиона евро, а заплатата му е над 30 милиона евро.