Не е тайна, че отборът на Барселона има желание да продаде полузащитника Френки де Йонг това лято. Въпреки че наставникът Шави Ернандес иска да разчита на него, в тима смятат, че нидерландецът не е успял разкрие пълния си потенциал през трите си години на „Камп Ноу“.

Засега Манчестър Юнайтед е единственият отбор, който е проявил реален интерес да си осигури услугите на Де Йонг. Новият мениджър на „червените дяволи“ Ерик тен Хаг иска Френки да бъде един от лидерите на проекта му на „Олд Трафорд“. Англичаните вече водят от доста време преговори с Барса. В последно време позициите и на двете страни се сближиха, като се твърди, че Юнайтед ще плати първоначално 65 милиона евро за халфа, а още 20 милиона евро са записани под формата на различни бонуси.

Тук обаче идва друг проблем – желанието на самия играч. „SPORT“ твърди, че Де Йонг е решен да остане в Барселона и в момента няма намерение да напуска, като тази информация е достигнала и до тима от Манчестър. Във вторник и бившият му треньор на „Камп Ноу“ и в националния отбор на Нидерландия – Роналд Куман, разкри, че Де Йонг му е споделил желанието си да остане в Барса.

Сега въпросът е дали „каталунците“ ще уважат самото желание на футболиста и ще го продадат, за да могат да вземат сериозна сума пари, с които да подпомогнат тежкото си финансово състояние.  Изданието пише още, чеДе Йонг  иска да постигне успехи в Барселона. През последните седмици той дори е започнал да се съмнява в агента си Али Дурсун за настояването му да го трансферира в Юнайтед.

Също така не му харесва, че всички го „натискат“ да напусне Барселона, отбор, който той катагоризира като „клубът на мечтите ми от малък“ в края на май, когато приключи сезон 2021/2022. По това време той призна, че е говорил с Шави, но само по футболни въпроси, за отбора и това, което трябва да подобрят.

В Барса се надяват да се разделят с халфа, тъй като тимът има нужда от няколко нови играчи, като развитието на ситуацията зависи от трансфера на нидерландския нацинал. Освен това заплатата на бившия играч на Аякс ще се покачи през четвъртата му година на „Камп Ноу“, заради специална клауза в договора му, което е о ще един проблем пред Барса, който едва ли ще може да си позволи този разход, ако иска да намали разходите си за възнагражденията в тима.