Барселона изглежда подценява евентуалния трансфер на Роберт Левандовски заради твърдата позиция на Байерн Мюнхен. Въпреки че нападателят вече обяви публично желанието си да напусне „баварците“ през лятото, Байерн изобщо не е под натиск, противно на това, което бордът на Барса очакваше, когато играчът публично обяви решението си.

През последните няколко седмици германския шампиони привлякоха играчи като Садио Мане и Райън Гравенберх. Смяташе се, че привличането на сенегалеца може да накара „баварците“ да се разделят с Левандовски, но Байерн е в състояние да задържи полския национал, дори ако той не удължи договора си, който изтича в края на следващия сезон.

Според „Marca“, Барселона е изправен пред още един неуспех в опитите си да привлече Левандовски тази седмица, след като Байерн е отхвърлил и втората им оферта за поляка.

Съобщава се, че „каталунците“ са подали оферта в района на 35 милиона евро, като допълнителни 5 милиона евро трябва да бъдат платени като бонуси. На „Алианц Арена“ обаче не смятат офертата за достатъчно добра и държат срещу сума от 50 милиона евро.

Байерн няма намерение да смъква от цената, знаейки, че не е под финансов натиск да продават бившата звезда на Борусия Дортмунд през лятото. Изданието предполага, че Барселона се очаква да направи още едно предложение за Левандовски следващата седмица, което може да се окаже и последно.