Каролин Гарсия се класира за втория кръг на първия за годината турнир от Големия шлем – Аустрелиън Оупън, след като надигра бившата двукратна шампионка Наоми Осака с 6-4, 7-6 (2) за близо час и половина игра.

16-та в основната схема французойка удари първа в откриващия сет, правейки пробив в петия гейм, който се оказа и ключов за крайния изход на частта. Във втората не се стигна до пробиви и така двете решиха спора в тайбрек, в който Гарсия взе пет безответни точки от 2-2, за да се поздрави с победата. По този начин френската тенисистка се реваншира за загубата си от японката преди три години в Мелбърн – тогава поражението й дойде във втори кръг.

Гарсия сервира великолепно в срещата, като загуби само четири точки на първи сервис в целия мач и не даде нито една точка за пробив на Осака. Французойката направи една непредизвикана грешка по-малко от съперничката и цели 14 уинъра повече. В спор за място в трети кръг тя ще се изправи срещу Магдалена Фрех от Полша, която обърна участващата с „уайлд кард“ представителка на домакините Дария Савил.

С успехи в Мелбърн стартираха още шестата и десетата поставени съответно Онс Жабер и Беатрис Хадад-Мая, но аут от надпреварата е номер 15 Вероника Кудерметова от Русия.