Уругвайският нападател на Барселона Луис Суарес явно е променил плановете си от преди няколко месеца. Когато стана ясно, че печели Златната обувка за най-добър реализатор на Европа за миналия сезон, той обяви, че иска да приключи с футбола на "Камп Ноу". 

Но малко след като наградата официално му беше връчена, той вече има друга амбиция. А именно да изиграе един последен сезон с екипа на тима, който го направи известен в Европа - Аякс. 

"Очевидно е, че искам да се завърна един ден в Амстердам. Това ще е едно последно "Благодаря!" в кариерата ми за този отбор. Точно заради Аякс станах известен в Европа и това е най-малкото, което мога да направя", сподели Суарес пред вестник "Мирър". 

Той дойде на Стария континент още невръстен юноша и облече екипа на Грьонинген. В Амстердам бързо надушиха таланта му и го привлякоха през 2007 г. За Аякс той изигра 159 мача, в които наниза 111 гола. 

После направи име и в Ливърпул, а сега с екипа на Барселона просто не спира да бележи. Откакто дойде на "Камп Ноу" през 2014 г. уругваецът има 94 гола в 109 мача и оформи невероятно трио с Неймар и Лео Меси в атаката на отбора.