Ръководството на Барселона реши да промени работата на детско-юношеската школа на клуба. Това се налага заради наказанието от страна на ФИФА заради нерегламентираните трансфери на играчи под 18 години. 

За целта като отговорник на школата " Ла Масия" беше назначен бившият наставник на първия отбор и помощник при няколко треньори - Жорди Роура. Той има за задача да промени изцяло стратегията при работата с юношите и налагането им в първия състав. 

Официално назначението му беше обявено в понеделник. Отговорността на плещите му е огромна, защото той ще е супервайзер на всички юношески формации, та чак до дублиращия отбор на Барса. 

"Ръководството гласува пълно доверие на Жорди Роура за работата му в "Ла Масия". С неговото назначение искаме да преодолеем грешките от миналото, които доведоха и до наказания", споделиха от клуба. 

Барселона няма право да привлича нови играчи до края на календарната година и затова през лятото ще се залага на налагането на млади таланти от школата, вместо на привличане на скъпи звезди.