Барселона допусна втора загуба от началото на сезона, след като отстъпи с 1:2 при гостуването си на Севиля от седмия кръг на Примера дивисион на стадион „Рамон Санчес Писхуан“.

Каталунците могат изключително много да съжаляват за пропуските, които направиха пред вратата на противника. Футболистите на Луис Енрике на три пъти уцелиха гредите на вратата на Серхио Рико, а освен това той се отличи с няколко феноменални спасявания, като по този начин отказа Луис Суарес, Неймар и компания.

Клаудио Браво се завърна на вратата на Барселона, но не успя да затвори вратата си.

Двубоят започна много динамично и още в 5-та минута Неймар стреля опасно, но Серхио Рико успя да спаси.

Севиля организира добра атака в 10-та минута, когато Висенте Ибора се опита да намери Кевин Гамейро, а той стреля с глава, но Клаудио Браво спаси.

Неймар навърза четирима футболисти на Севиля в 14-та минута, след което пусна много добър пас към Луис Суарес, а той стреля, но ударът му в последния момент бе блокиран от защитник на домакините.

Севиля можеше да поведе в резултата в 18-та минута, но Жорди Алба се намеси решаващо и успя да блокира удара на Висенте Ибора. Кевин Гамейро стреля опасно в 21-та минута, но Клаудио Браво отново спаси.

Барселона изпусна невероятна възможност да поведе в резултата 23-та минута, когато Неймар стреля от фаул, а топката срещна левия стълб на вратата на Севиля, след което се удари в гърба на вратаря Серхио Рико и се разходи по гол линията, но нито един футболист на каталунците не успя да стигне до нея, за да я изпрати в опразнената врата. Пике имаше възможност да довкара топката, но изчака тя да премине гол линията, а след това вече бе късно за реакция от негова страна. След това Луис Суарес стреля отблизо, но от малък ъгъл и не успя да порази целта.

Три минути по-късно Иван Ракитич пусна отличен извеждащ пас към Луис Суарес, който излезе на добра стрелкова позиция, но не успя да вкара.

Луис Суарес направи феноменално изпълнение в 38-та минута, но топката в крайна сметка се спря в напречната греда.

Севиля поведе в 52-та минута, когато Кевин Гамейро направи силен пробив и навлезе в наказателното поле на Барселона, след което с точен пас намери Крон-Дели, който бе оставен непокрит и успя да изпрати топката във вратата на Клаудио Браво.

Севиля нанесе своя втори удар в 58-та минута, когато Крон-Дели центрира в наказателното поле на Барселона, където Жереми Матийо тръгна да се изтегля за засада, но закъсня и по този начин изпусна Висенте Ибора, който засече топката с глава и я изпрати във врата на Клаудио Браво, който също не успя да реагира по най-добрия начин.

Неймар навърза трима футболисти в 63-та минута, след което стреля, но Серхио Рико успя да спаси.

Серхио Рико се отличи с нови две феноменални спасявания в 64-та минута, когато на два пъти в рамките на няколко секунди спаси удари на Неймар. В първата ситуация бразилецът бе оставен сам срещу Рико, но стреля от упор в тялото на вратаря.

Сандро стреля в 73-та минута, след което топката срещна ръката на Тремулинас, а съдията прецени, че това е достатъчно основание да посочи бялата точка.

Наказателният удар бе реализиран от Неймар в 74-та минута. 23-годишният футболист изпрати топката в долния десен ъгъл на вратата на Севиля, а Рико хвана ъгъла, но не успя да отрази удара му.

Барселона можеше да изравни резултата в 79-та минута, когато Луис Суарес направи много добър пробив, след което подаде към Сандро Рамирес, който стреля отблизо, а топката срещна десния стълб на вратата на Серхио Рико.

Барселона продължи да доминира до края на срещата, но не успя да стигне до изравнителен гол.

Барселона остава на трето място във временното класиране с актив от 15 точки преди останалите мачове от кръга. Севиля записа втора поредна победа в Примера дивисион и вече има 8 точки, като се изкачи на десета позиция.