Отборът на Барселона се наложи с минималното 1:0 над Малага в мача от 2-я кръг на Примера дивисион. Единственият гол в мача бе дело на Томас Вермален, който бе точен в 73-ата минута. Това бе и дебютно попадение на бранителя за каталунците.

Преди първия съдийски сигнал Лионел Меси показа наградата си за Футболист номер 1 на Европа, която спечели преди няколко дни, а Андрес Иниеста презентира Суперкупата на Европа, която отборът завоюва след успех над Севиля.

Барселона

източник: БГНЕС

Възпитаниците на Луис Енрике започнаха срещата силно, а още в 4-ата минута попадение на Луис Суарес бе отменено заради отсъден фаул. В 26-ата минута Хавиер Масчерано стреля опасно, но топката удари гредата.

Лионел Меси

източник: БГНЕС

След почивката упоритият натиск, който упражняваха каталунците, продължи, а само великолепната намеса на стража на Малага Идрис Карлос Камени предотврати гол на Лионел Меси в 52-ата минута. В 69-ата минута вратарят отрази нов опасен изстрел на избрания за играч номер 1 на Европа само преди дни аржентинец.

Барселона

източник: БГНЕС

Така търсеният от Барса гол все пак дойде в 73-ата минута, а в негов автор се превърна Томас Вермален. Бранителят се оказа на отлична позиция и порази вратата на Малага за 1:0. Това бе и първото попадение за защитника с екипа на Барса.

Милан - Емполи 2:1

източник: БГНЕС

Със спечелените три точки Барса е на 2-о място в класирането с 6 точки, а Малага е 14-и с 1. 

______________________

Включете се в новия Viber публичен чат на Gong.bg - следете коментарите под новините на журналистите в Гонг!