След острите думи по адрес на бившия си треньор в Барселона Луис ван Гаал, българската легенда Христо Стоичков се изказа ласкаво за друг голям специалист в момента, с когото са работили заедно на "Камп Ноу". 

Това е мениджърът на Челси Жозе Моуриньо, който работеше като преводач и помощник по времето на сър Боби Робсън, а после и на самия Ван Гаал по време на престоя им при каталунците през 90-те години на миналия век. 

"Не си мислете, че когато Жозе беше в нашия отбор през 90-те години, той беше един прост преводач или момче за всичко. Той си беше готов треньор, просто все още не вярваше, че е по-добър от Боби Робсън."

"Моуриньо разбираше всичко, при това много добре. Той знаеше абсолютно всичко за нашия отбор и за опонентите ни. Още тогава си личеше, че е много подготвен", сподели Стоичков в интервюто пред "Ас". 

Точно в него по-рано той определи Луис ван Гаал като "боклук" заради изострените отношения между двамата по време на взаимния им престой в Барселона. "Заради него трябваше да се върна в ЦСКА", сподели още Камата.