Нападателят на Барселона Луис Суарес заяви, че няма добър пиар, за да спечели „Златната топка“. Уругваецът дори не таи надежди за място във финалната тройка.

„Златната топка“ е повече маркетинг и медии, които менажират един образ. Аз нямам добър пиар. „Златната обувка“ е за най-много отбелязани голове. Не смятам, че имам някакви шансове за „Златната топка“, дори не знам дали ще мога да намеря място във финалната тройка. Нямам добър пиар. Аз съм амбициран да спечелим отново Шампионската лига“, коментира Суарес.

„Нямам никакво съмнение в това кой трябва да спечели „Златната топка“. Това е Меси. Аз ще бъда щастлив, ако намеря място на подиума. Нямам никакви шансове да бъда първи. За мен е привилегия, че играя с най-големия в света. Без никакво съмнение Меси е най-великият в цялата история на футбола“, добави уругваецът.

„Продължавам да играя със същата амбиция и със същото желание се стремя към още по-големи постижения. Титлите, които се постигат с отборите помагат да се спечелят и личните трофеи.“

„Когато играех в Англия Ливърпул не беше отбор, който се бори за шампионската титла. При това английският футбол е много труден. Може би той има повече достойнства. Но в Испания също е трудно да се играе. Но моите партньори в Барселона наистина направиха много, за да ми бъде по-лесно да спечеля "Златната обувка".

„Неправилно е да се говори, че съм удивен от себе си. Но чувствах гордост и удовлетворение на всеки етап от развитието на кариерата ми. Барселона е отбор, в който всеки мечтае да играе. Постигнах целите си и не съжалявам за нито едно решение“, каза още Луис Суарес.