Спортният директор на Барселона Андони Субисарета заяви, че успехът в Ел Класикото срещу Реал Мадрид другия уикенд е с много по-висок приоритет отколкото головият рекорд, който преследва Лионел Меси.

Със своите 250 гола в Ла Лига аржентинецът се намира само на един от постижението на легендарния Телмо Сара, който все още е реализатор номер 1 в историята на испанското първенство. Меси реализира своето юбилейно попадение при победата с 3:0 над Ейбар в събота, което означава, че именно в двубоя срещу Реал може да пренапише историята на Ла Лига.

„Искам да спечелим на „Бернабеу“, а за да се случи това, трябва да отбележим голове“, заяви Субисарета. „В никакъв случай обаче не трябва да се счита за приоритет Меси да подобри рекорда на Сара в Мадрид. Лео трябва да играе в името на победата, а не за да подобрява рекорди.“

„Когато играта се отвори, това създава повече възможности за атакуващите играчи. Както сме виждали да го прави много пъти преди, среду Ейбар Меси вкара още един важен гол“, допълни директорът.