Бившият футболист на Ливърпул - Стив Макманамън смята, че европейският и световен клубен шампион трябва да си върне офанзивния полузащитник Филипе Коутиньо.

Бразилецът е най-скъпият трансфер в историята на Барселона, но не успя да впечатли за година и половина на "Ноу Камп". Той е под наем в Байерн Мюнхен този сезон, но не впечатлява какво преди и едва ли ще остане дълго време в Германия.

"Възможно е Ливърпул да предпочете да го върне. Аз не бих имал нищо против да го видя в отбора. Той е брилянтен футболист, но нещата имат и финансов аспект", казва Макманамън пред HorseRacing.net.

"Ако Ливърпул може да си го върне на разумна цена и в същото време продаде двама играчи, които не участват редовно в мачовете, нещата могат да се получат. Има слухове, че Шакири си тръгва през лятото, а Лалана иска да играе по-често", продължава той.

"Ако има опция да бъде върнат, аз ще се радвам да видя Коутиньо в Ливърпул, той е прекрасен футболист. Той може да промени мача, когато нещата не вървят. Вкарвал е чудесни голове за отбора, но ще трябва отново да спечели доверието на феновете", заяви Стив.

"Изглежда, че той загуби пътя си и се нуждае от подкрепа. Затова ако иска да се завърне в Ливърпул и има възможност такава сделка да се осъществи, аз не бих имал нищо против", допълни англичанинът, който игра девет сезона на "Анфийлд".