Звездата на Манчестър Юнайтед Маркъс Рашфорд е бил трансферна цел за Барселона през лятото, подеха английските медии. Според тях семейството на футболиста е пътувало за столицата на областта Каталуня, за да чуе в конкретика предложението на „блаугранас”.

21-годишният футболист е юноша на Юнайтед и минава за един от любимците на местните фенове тъкмо поради този факт. Той обаче е счел за нужно да провери какви условия биха могли да му предложат в Барселона. Както е известно, по-рано през годината „червените дяволи” и нападателят водеха доста трудни преговори за нов договор. В крайна сметка през юли двете страни най-накрая постигнаха споразумение.

То не е попречило на футболиста чрез своите близки да провери по-подробно интереса на Барселона. От „Камп Ноу” обяснили, че считат английския национал за достатъчно качествен играч, че да попадне директно в титулярния състав редом до Луис Суарес и Лионел Меси.

Самият Рашфорд обаче имал колебания дали изобщо трябва да отива в Испания и разговорите бързо били замразени. Не е изключено обаче, ако трудностите на Юнайтед през сезон 2019/2020 продължат, Барселона да се завърне вече с конкретна оферта.