Пари Сен Жермен обяви война на Барселона, твърди френското издание „L'Equipe“. Президентът на ПСЖ Насер Ал-Келайфи е забранил контактите между двата клуба в последните месеци.

Ал-Келайфи се е обидил от думите на колегата си Хосеп Бартомеу, който се усъмни в честността на трансфера на Неймар. Президентът на Барселона насърчи УЕФА, която започна второ разследване на френския клуб относно спонсорските договори и спазването на правилата за „Финансов Феърплей“.

Насер Ал-Келайфи е много разстроен от скорошното изявление на президента на Барселона Хосеп Мария Бартомеу, който в интервю за радио „Onda Cero“ заяви, че е доволен от факта, че УЕФА поднови разследването срещу Пари Сен Жермен за „Финансов феърплей“

Двата клуба се сблъскаха и на трансферния пазар, където каталунците направиха няколко неуспешни опита да вземат играчи от ПСЖ, след което французите взеха звездата на каталунците Неймар.

Ал-Келайфи не е доволен и от факта, че Барселона мъти главата на Адриен Рабио, който отказа на четири пъти да поднови своя договор с френския шампион.

Последният ход, който показа, че има напрежение по остав Пари Сен Жермен - Барселона е решението на Ал-Келайфи да не прати човек на спортен семинар на "Камп Ноу", в средата на ноември. Катарският бос не само е отказал да присъства, но и е забранил на останалите от ръководството на клуба да участват в срещата, твърди „L'Equipe“.

Ал-Келайфи е забранил лично на един от подчинените си Адриен Тараскон да присъства на събитието, което е организирано от Барселона.

Президентът на ПСЖ не е доволен от последните ходове на Барселона спрямо Адриен Рабио и е наложил вето върху присъствието на Тараскон на срещата за „Sports Technology“, която ще се проведе на „Камп Ноу“ на 15 и 16 ноември.

Събитието ще се проведе за четвърти път и обединява големите европейските футболни клубове, но и най-важните спортни франчайзи в САЩ. На него присъстват и най-големите спонсори в спорта.