Най-скъпият футболист в историята Неймар ще се завърне в клуба, който иска да напусне. Според информациите от Франция, Испания и Бразилия, нападателят ще кацне в Париж в неделната вечер, а в понеделник ще се появи и на тренировъчната база на тима си. 

Парижани му обявиха, че го очакват още на 8 юли, но играчът обяви чрез представителите си, че, първо, е контузен и, второ, има седмица повече за почивка, защото получи повиквателна за националния отбор на родината си за Копа Америка, макар и да не участва в надпреварата. 

Неймар ще пътува с частен самолет до френската столица, като за понеделник има насрочени две срещи. Първата от тях е с наставника Томас Тухел и щаба му, а втората е със спортния директор на клуба Леонардо. След тях ще има окончателна яснота за бъдещето му и дали ще бъде продаден. 

Кандидат за подписа му е единствено Барселона. Каталунците обаче не са склонни да платят исканите от Пари Сен Жермен 200 млн. евро за голямата звезда. Неймар отиде на "Парк де Пренс" именно от испанския шампион срещу 222 млн. евро през 2017 г.