Играчът на Барселона Артур е имал специална среща с наставника Ернесто Валверде и ръководители на клуба. На нея те са му "трили сол на главата" заради присъствието му на рождения ден на бившия играч на каталунците Неймар. 

Причината не е някаква ревност на шефовете към бившата звезда на клуба, а фактът, че само 48 часа след бурния купон за 27-годишния му рожден ден на Барса предстоеше изключително важен и голям мач - с Реал Мадрид за Купата на Краля. 

Артур останал до малките часове на нощта и малко след това се качил на първия самолет от Париж за Барселона, за да присъства на последната тренировка преди Ел Класико. За негово щастие, тя била вечерна и успял да се възстанови от купона навреме. 

Бразилецът дори започна като титуляр в мача с Реал, което означава, че не е вбесил Валверде. Но все пак специалистът му обяснил, че преди толкова важни мачове би трябвало да се отдаде на почивка, а не на бурни купони, за да не развали концентрацията си. 

Тъй като това е първо подобно провинение на Артур, той се е разминал само с дълго конско и си е спестил финансовата санкция. Но при нова такава грешка, шефовете ще му бръкнат в джоба, а дори може да бъде изваден от групата за един мач за назидание.