През изминалото лято името на звездата на Пари Сен Жермен Килиан Мбапе не малко пъти бе свързвано с това на Реал Мадрид. Оказва се обаче, че 18-годишният нападател е предпочитал трансфер не къде да е, а във вечния съперник Барселона.

Информацията е на агента Хосе Мингея, който преди години се превърна в основния виновник за трансфера на българската легенда Христо Стоичков от ЦСКА в Барселона.

Неймар очаква да влезе в ролята на Меси

В интервю за испанското радио Cadena Cope той разкрива любопитни подробности около преговорите между представители на каталунския гранд и бащата на Мбапе. Още тогава той е твърдял, че синът му предпочита да премине в тима на „блаугранас” пред трансфер на „Сантиаго Бернабеу”.

Според Мингея двете страни почти са стигнали до единодушно съгласие, като сделката е щяла да бъде на стойност около 170 милиона евро с бонусите. Защо обаче преговорите са претърпели провал, мениджърът твърди, че не знае.

Как Мбапе можеше да се озове във Втора Бундеслига?

Така или иначе Мбапе бе трансфериран от Монако в Пари Сен Жермен, а нападателят е отказал офертата на Реал Мадрид, тъй като е изпитвал притеснения що се отнася до игровото време, с което ще разполага.