Барселона спешно търси нов клуб за офанзивния полузащитник Филипе Коутиньо. Това е изключително важно за каталунците, които искат да привлекат на "Камп Ноу" нападателя на Интер Лаутаро Мартинес, съобщава ESPN.

Аржентинецът вече е съгласувал условията по личния си контракт с Барселона, но точно сега испанският гранд не разполага с нужните пари. Трансферът на Мартинес зависи от продажбите, които ще реализира Барселона през лятото и раздялата с Коутиньо може да осигури на клуба най-много средства. Високата стойност и високата заплата на Коутиньо, както и икономическата криза правят клубовете от Висшата лига единствените реални претенденти за 28-годишния бразилец.

Представителите на Коутиньо вече потвърдиха, че клиентът им се интересува от връщане в Премиършип след края на този сезон, който халфът изкара в Байерн Мюнхен под наем.

Барселона при всички случаи не може да си върне тези 142 милиона паунда, които плати на Ливърпул през януари 2018 г. Мартинес струва около 100 млн. паунда, но Барса се надява да се договори с Интер за доста по-ниска сума.