Президентът на Барселона Хосеп Мария Бартомеу заяви, че каталунският клуб ще разочарова Иван Ракитич, тъй като няма да може да предложи нов договор на хърватина поне до следващото лято. 

Ракитич имаше възможност да напусне „Камп Ноу“ през изминалото лято, тъй като към него имаше няколко оферти, но той взе решение да остане част от отбора на Барселона. 

Ракитич очаква да подпише нов дългосрочен договор с Барселона. Хърватинът е уверен, че ще се споразумее с испанския колос за новия си договор. Основните причини, които стоят зад решението на футболиста да остане на "Камп Ноу", са неговото семейство и агентът му, но и треньорът на каталунците Ернесто Валверде е изиграл ключова роля при крайното решение на футболиста. Ракитич заяви категорично, че нито един друг отбор в Европа не може да му предложи това, което му дава Барселона.

Иван Ракитич бе усилено свързван с трансфер във френския шампион Пари Сен Жермен, но до трансфер така и не се стигна. Преговорите между двата отбора бяха прекратени, след като бе изяснено, че халфът има желанието да остане на "Камп Ноу".

„Този сезон няма да може да направим жеста, който Ракитич очаква от нас. През следващия сезон ще може да му предложим нови по-добри условия, когато в клуба постъпят новите постъпления от спонсорски договори“, коментира президентът на Барселона Хосеп Мария Бартомеу в интервю за „Onda Cero“. 

Каталунците ще трябва да изчакат, за да могат да предложат по-добри финансови условия на Ракитич.