Нападателят на Барселона Лионел Меси получи Златната обувка за голмайстор на сезон 2016/17. Аржентинецът заслужи приза още през май месец, но едва сега му бе връчена наградата. Меси отбеляза 37 гола през миналия сезон, с което получи 74 точки в класацията.

"Старая се да подобрявам играта си непрекъснато. Всеки ден все повече и повече се наслаждавам на призванието да бъда футболист", коментира Меси след награждаването, на което получи приза от миналогодишния носител на Златната обувка и негов съотборник в Барселона - Луис Суарес. 

Меси печели Златната обувка за четвърти път в кариерата си след 2010, 2012 и 2013 година. По този показател той се изравни с Кристиано Роналдо, който също има четири Златни обувки. Аржентинецът коментира и решението на треньора Валверде да го остави на пейката за мача от Шампионска лига срещу Ювентус през седмицата.

Меси се появи в игра след почивката, а Валверде обясни, че е искал да го запази свеж за дербито в Примера срещу втория Валенсия в неделя.

Връчиха Златната обувка на Лео Меси, изравни Роналдо

 

"Всеки път като съм на пейката, съм нервен, защото не съм свикнал да гледам отстрани. Не ми харесва да бъда извън терена, обичам да играя и да помагам на игрището. Но в същото време съзнавам, че сезонът е дълъг и трябва да се грижа за себе си, защото сезоните стават все по-тежки с всяка изминала година", каза Лионел Меси.

Меси: Всеки ден се наслаждавам повече, че съм футболист

Меси даде обяснение защо остана резерва в Торино