Ръководството на Барселона бе обвинено в дискриминация. Причината е общият полет на мъжкия и женския отбор за тренировъчен лагер в Портланд.

Проблемът възникна от това, че мъжете имаха лукса да пътуват в бизнес класа с много екстри докато техните колежки от дамски тим са били в икономична класа.

От Барселона публикуваха видео и снимки от полета като на една от тях има обща снимка на Сержи Роберто, Марта Моя, Денис Суарес и Вики Лосада Гомес. Тя е от бизнес класа, но е направена преди полета.

Тимът на треньора Фран Санчес обаче е бил в икономичната зона, което се вижда от снимки на самите състезателки.

Полетът траеше общо 17 часа и така едните можеха да се наслаждават на супер лукс и специално отношение, докато другите стояха на тесни седалки и без възможност за много разходки.

В испанските медиите веднага разкритикуваха различното отношение между мъже и жени с факта, че пътуването на жените е било решено по-късно и в бизнес зоната вече не е имало места.

Футболистката Алексия Путелас Сегура защити своя клуб: "Въпреки това имаме късмет, защото в Испания изобщо се занимават с женски футбол. Много по-лошо е да пътуваме дълго време с автобус."