Барселона крачки уверено към нова титла в Ла Лига. След като разруши царството на вечния съперник Реал Мадрид - след две издания на Ел Класико (Купата на краля и Ла Лига), каталунците гледат уверено към 26-ото си отличие от испанския шампионат.

Атлетико запазва надежди, че до края може да настигне лидера, а Реал ближе рани и размишлява объркано след най-тежката седмица в своята история - отпадане за Купата на краля и Шампионската лига, както и сдаване на борбата в Ла Лига.

Сега пред трите испански колоса се изправят преодолими съперници в местния елит. Барса и Атлетико обаче имат задължението и да гледат към предстоящите битки в Шампионската лига - срещу Лион и Ювентус.

Реал Мадрид - Барселона

източник: Gulliver/Getty Images

Ето какво ни предлагат мачовете от 27-ия кръг в Ла Лига:

Атлетико Мадрид – Леганес

Атлетико остава на 7 точки от лидера Барселона. Момчетата на Диего Симеоне са в серия от три поредни успеха и едва ли ще имат желанието да се предадат в преследването на титлата, въпреки че историята е срещу тях.

До момента няма конкурент, който да е наваксал такъв пасив спрямо лидера на този етап от шампионата. Нищо обаче не пречи на Чоло и компания да опитата да настигнат каталунците при оставащи 12 кръга до края.

Реал Сосиедад - Атлетико Мадрид

източник: Gulliver/GettyImages

В събота Атлети излиза на „Уанда” за мадридско дерби срещу градския съперник Леганес. Срещата се явява 4 дни преди гостуването на Ювентус в Шампионската лига. „Дюшекчиите” могат да пътуват с една идея по-спокойно до Италия с оглед на аванса си от 2:0 в първия мач. Но нищо никога не е сигурно в Турнира на богатите.

Иначе Леганес взе минимален успех над Леванте (1:0) в миналия кръг, като се намира в период на 3 успеха в последните си 5 мача. Отборът на Маурисио Пелегрино продължава да е на 10 точки над чертата и на 4 под местата, даващи право на участие в европейските клубни турнири.

Диего Симеоне не обича да прави много промени, едва ли ще го направи и сега. Той обаче ще трябва да се съобрази с контузените Люка Ернандес и Филипе Луис, както и с наказаните Диего Годин и Коке. Диего Коста остава под въпрос за двубоя.

Атлетико

източник: Gulliver/GettyImages

Очаква се позицията на левия бек да бъде заета от Хуанфран, а другите в защита ще са Савич, Хименес и Ариас. В средата – Лемар, Саул, Родри и Кореа, а напред – Гризман и Мората. Испанският нападател вече се адаптира към новия си тим, като в последните си два двубоя за първенство реализира 3 попадения.

Проблемите пред Маурисио Пелегрино са доста повече – той няма да може да разчита на контузения Джонатан Силва, като със санкции са Ресио, Димитрио Сиовас, Оскар Родригес и Иван Куеяр. Инай Бустинса е под въпрос. В схема 3-4-1-2 Ел Жар ще оперира като плеймейкър зад Ен-Несери и Брайтуайт.

Реал Сосиедад - Атлетико Мадрид

източник: Gulliver/GettyImages

Цифрите показват, че Атлетико е непобеден в 32 от 34 си последни мача у дома, докато Леганес е спечелил само 2 от последните си 28 гостувания.

Срещата между Атлетико Мадрид и Леганес е в събота (9 март) от 17:15 часа, като нея ще можете да гледате пряко в ефира на MAX Sport 4.

Кръгът се открива в събота с баско дерби между Алавес и Ейбар. Него можете да гледате пряко в ефира на MAX Sport 4 в събота (9 март) от 14:00 часа.

Барселона - Райо Валекано

Барселона и тази година е пред мадридските си съперници. Тимът спечели две поредни издания на Ел Класико – в дома на Реал Мадрид, с което си гарантира финал за Купата на краля, както и добра до приятна преднина в Ла Лига.

Сега Барса приема Райо Валекано – двубой, който ще бъде няколко дни преди реванша с Лион от 1/8-финалите на Шампионската лига (0:0 в първия мач).

Барселона - Реал Валядолид 1:0

източник: Gulliver/GettyImages

Райо изживява трудни дни, след като е записал само загуби във всичките си последните 5 мача в лигата. Всичко това го оставя на 19-ата позиция, но само на 2 точки от спасението.

Статистиката в двубоите с Барса никак не е на страната на Райо, който е претърпял 12 загуби в последните 12 мача срещу този съперник.

............................................................................

Съботният ден завършва с двубой между Хетафе и Уеска – от 21:45 часа, като него ще можете гледате пряко в ефира на MAX Sport 4.

............................................................................

Едва ли Ернесто Валверде ще прави кой знае колко промени по състава. Рафиня и Томас Вермален са контузени, а Клемен Ленге е наказан. Очаква се Самюел Умтити да влезе в средата на защитния вал като титуляр за първи път от над 3 месеца. Той ще партнира на Пике.

Алба и Семедо ще бъдат на бековете. Единствената по-сериозна ротация ще бъде в средата, където Серхио Бускетс ще отстъпи място на Иван Ракитич. Артур Мело и Артуро Видал ще бъдат останалите двама в полузащита. Коутиньо, Суарес и Меси ще водят атаката на Барса.

Барселона

източник: Gulliver/GettyImages

За Райо аут са контузеният Елустондо и наказаният бранител Ба. Мястото на Ба ще бъде заето от Алекс Галвес. В схема 3-4-3 като халф-бекове ще играят Луис Адвинкула и Алекс Морено. Напред са познатите Ембарба, Раул де Томас и Оскар Трехо.

Срещата между Барселона и Райо Валекано е в събота (9 март) от 19:00 часа, като нея ще можете да гледате пряко в ефира на MAX Sport 4.

В един от любопитните сблъсъци на кръг Севиля приема Реал Сосиедад. Два отбора, разделяни от две точки в подреждането. Два отбора, борещи се за място в европейските клубни турнири. Любопитният мач на „Рамон Санчес Писхуан” е в неделя (10 март), от 19:30 часа, като двубоя ще можете да гледате пряко в ефира на MAX Sport 4.

Валядолид - Реал Мадрид

Най-тежката седмица в историята на Реал Мадрид. Отпадане от Купата на краля и Шампионската лига, голяма крачка назад в борбата в Ла Лига. „Кралете” са премазани и унизени.

Очаква се смяна на треньора, ако не в близките дни, то след края на сезона. В момента Реал не играе за нищо, освен за собствената си чест. Сега момчетата на Сантиаго Солари излизат на „Хосе Сориа” за двубой срещу коравия Валядолид.

Реал Мадрид - Аякс

източник: Gulliver/Getty Images

В момента Реал е на 12 точки зад Барселона и на 5 зад втория Атлетико. Евентуално „белите” могат да мислят за прескачане на градския си съперник в класирането. Успех над Валядолид за мадридчани ще продължи да държи напрежение върху Атлетико.

Преди срещата с Валядолид Реал страда от огромен брой травмирани – аут след отпадането от Аякс са Лукас Васекс, Дани Карвахал, Винисус Жуниор, и наказаният Серхио Рамос. Под голяма въпросителна са Регилон, Йоренте, Навас и Бейл.

..........................................................................

Селта и Бетис откриват неделния ден с двубой помежду си. Срещата е в 13:00 часа в неделя (10 март), като нея ще можете да проследите пряко в ефира на MAX Sport 4.

Двубоят между Жирона и Валенсия е в неделя (10 март) в 17:15 часа, като него ще можете да гледате пряко по MAX Sport 4.

..........................................................................

Реал Мадрид - Аякс

източник: Gulliver/Getty Images

Одрисола ще застане на десния бек, а останалите в защита ще бъдат Варан, Начо и Регилон. В халфовата линия ще действат Модрич, Каземиро и Кроос, а напред ротациите ще бъдат любопитни. Възможно е Дани Себайос да играе редом до Марко Асенсио и Карим Бензема в атака.

Контузените в лагера на домакините от Валядолид са Луисми, Тони Вила, Борха Феранндес и Стивен Пласа. Очаква се Серхио да вкара допълнителен човек в средата на терена в схема 4-4-2 – напред ще са Плано и Гуардиола.

Барселона - Реал Валядолид 1:0

източник: Gulliver/GettyImages

Реал Мадрид печели 7 от последните си 8 двубоя срещу Валядолид, като вкарва поне два гола в последните си 5 гостувания в Ла Лига.

Срещата между Валядолид и Реал Мадрид е в неделя (10 март) от 21:45 часа, като нея ще можете да гледате пряко по MAX Sport 4.

В още един от завързаните двубои за оцеляване Леванте приема Виляреал - двубоят е в неделя (10 март) от 19:45 часа, като него ще можете да гледате по MAX Sport 2.