Барселона успя да надвие с лекота Селта, побеждавайки с резултат 3:1 в пореден двубой от испанската Ла Лига. Мемфис Депай откри в 30-а минута. Обамеянг удвои в 41-а минута. Габонецът направи резултата класически в 48-а минута, а Яго Аспас върна едно попадение две минути по-късно. В средата на втората част обаче домакинските привържениците изживяха стресов момент. Гави и Араухо се удариха тежко с глави, а уругваецът беше откаран с линейка, вероятно в безсъзнание. По-късно официалният сайт на клуба съобщи, че той е получил комоцио и е закаран в болницата за превантивни изследвания. 

30 снимки

Двубоят не започна при много високи обороти, като Барселона не успяваше да наложи своето темпо в откриващите 15 минути. 

В 30-а минута обаче каталунците успяха да открият с първия си удар във вратата на съперника. След страхотен пробив на Усман Дембеле отдясно Мемфис Депай беше намерен на точката на дузпата, а нидерландецът не сгрешки за 1:0. 

Гостите обаче отговориха хладнокръвно и можеха да изравнят в 36-а минута. След извеждащ пас стрелецът Гаярдо се оказа на стрелкова позиция, но Стеген се намеси на ниво и изби в корнер. 

Четири минути преди края домакините си осигуриха комфортен аванс. След пробив отдясно Обамеянг получи центриране и от неудобна позиция прати топката зад Дитури за втори път. 

Втората част започна точно както завърши първата - с фурия от голове. Първо Обямеянг удвои аванса на "блаугранас" в 48-а минута, а само две по-късно Яго Аспас върна интригата, намалявайки за 1:3. 

В 59-а минута нещата за гостите станаха необратими. Резервата Хейсон Муриьо влезе много опасно в краката на играч на Барса и беше изгонен с директен червен картон.

Само минути по-късно домакините бяха разтресени от ужасна контузия. След удар глава в глава между Гави и Араухо, последният изглежда изпадна в безсъзнание, при което беше натоварен по спешност на линейка. 

В следващите минути темпото поспадна. Домакините видяха нов техен гол да бъде отменян заради много тънка засада в 77-а минута. До края на мача интересни положения почти нямаше и така каталунците се бетонираха на второто място. 

Барселона - Селта 3:1

1:0 - Мемфис Депай (30)

2:0 - Пиер-Емерик Обамеянг (41)

3:0 - Пиер-Емерик Обамеянг (48)

3:1 - Яго Аспас (50)

Ето и съставите на двата тима:

Барселона: Тер Стеген, Алвеш, Араухо, Гарсия, Алба, Гави, Де Йонг, Депай, Дембеле, Обамеянг, Торес;

Селта: Дитуро, Гайтан, Араухо, Айдоо, Васкес, Белтран, Черви, Суарес, Мендеш, Яспас, Гаярдо;