Техническият секретар на Барселона Роберт Фернандес заяви, че споразумението с Лионел Меси по новия му договор с клуба е факт и остава само да бъде насрочена конкретна дата, на която аржентинецът ще сложи своя подпис под него.

Новият контракт на Меси ще го задържи на „Камп Ноу“ до 2021 година.

„Споразумението за подновяването на договора на Меси е факт. Двете страни се договориха по условията в новия контракт. Споразумението е напълно. Търсим точния момент, в който договорът да бъде подписан и нищо повече“, коментира Фернандес пред „beIN Sports“ след победата на каталунците с 2:0 срещу Реал Бетис на старта на Ла Лига.

„Ние сме наясно колко важен е за нас Лео и колко ценен е той за Барселона. Той дава огромно чувство за превъзходството на Барселона и е много важен играч за отбора“, добави техническият секретар на каталунците.

Меси още не е подновил договора си с Барселона

„В момента водим преговори. Опитваме се да постигнем споразумение за привличането на конкретни футболисти. Надявам се, че скоро Барселона ще има ново попълнение. Това не е лесно. Искаме да вземем играчи с голямо качество, които нямат освобождаващи клаузи в своите договори, а това включва дълги преговори с техните клубове“, продължи Фернандес.

„Беше важно да започнем сезона с победа след поражението в Суперкупата на Испания.“

„Семедо и Деулофеу се нуждаят от още мачове, за да навлязат в ритъм и положителна динамика. Вече знаем, че не е лесно да играеш с екипа на Барселона“, каза още Роберт Фернандес.

Още по темата:

Колко трябва да плати всеки, който иска Меси?

15 юли е голямата дата за Барса и Меси

Меси бърза да се върне в Барселона, за да уреди договора си

Космически цифри в договора на Меси