Легендата на Реал Мадрид Икер Касияс призова бившите си съотборници в „кралския клуб”, както и играчи от миналото на Барселона да изиграят „епично Ел Класико”, когато футболът се завърне обратно. Идеята на мача е да се съберат пари, които да бъдат дарени за благотворителност.

Настроението сега в световен мащаб е тъжно, тъй като глобалната пандемия от COVID-19 не спомага на факта да се играе футбол, а всички фенове очакват това нещо да приключи. Именно, когато това спре, Касияс призова да се изиграе Реал Мадрид срещу Барселона с благотворителна кауза.

52 снимки

Испанското дерби остава един от най-големите мачове в света, след като двата отбора не спират година след година да притежават едни от най-добрите футболисти на планетата. Докато Хосеп Гуардиола бе начело на Барса, а Жозе Моуриньо представляваше Реал, то този мач придоби още по-голяма вражда, която го прави още по-интригуващ.

Отвъд омразната ера, Касияс призова играчи от миналото като Луиш Фиго, Зинедин Зидан, Ривалдо, Роберто Карлос и Карлес Пуйол да се завърнат на терена за благотворителност. Както е известно, Сан Икер претърпя инфаркт през 2019-а година на тренировка на Порто, за който игра за последно, а през февруари обяви официално оттеглянето си от спорта.

Световният шампион с Испания прави своя дебют с „лос бланкос” през 1999-а година и става най-младият вратар, играл в Шампионската лига, след което троши рекорда и за най-млад носител на трофея в надпреварата. Касияс играе 16 сезона за Реал, правейки 725 мача. През годините той има пет титли в Ла Лига и три Шампионски лиги.

Такъв иконичен мач не може да се изиграе без епичния страж на мадридчани.