Поредната медийна бомба гръмна, а “потърпевш” в случая се оказа бразилската перла на Барселона Неймар. Спекулациите изпратиха набързо нападателя от звездното трио МСН в Пари Сен Жермен и то за рекордната сума от повече от 222 милиона евро.

Неймар в ПСЖ: Буря в чаша вода

Дали обаче написаното ще си остане просто “буря в чаша вода”, или Неймар ще драсне към столицата на любовта, остава загадка поне към момента.

Съвсем нормално е да започнат и анализите по темата, тъй като Неймар е сочен за наследник на голяма част от бивши и настоящи легенди на футбола. Дали това обаче не се оказва и камъчето, което може да обърне колата?

Le Parisien: Неймар каза на Барса, че си тръгва

Един от най-нашумелите слухове, които плъзнаха из медийното пространство при появата на третия играч в отношения между Барса и Неймар, посочва именно “сянката”, която хвърля Лео Меси върху индивидуалните качества на бразилеца. Колкото и да се стреми да демонстрира оригиналност на терена, бившият футболист на Сантос обикновено бива засенчен от блясъка на аржентинеца.

Неймар ще струва 528 милиона на ПСЖ

Разбира се за конфликт между двамата не може да се говори. Докато Лео е по-спокойният, уравновесен и т.нар. сигурен играч, то природата на Неймар е по-скоро в търсенето на предизвикателството. Проследявайки кариерата на един от легендарните му сънародници Роналдо Феномена, виждаме цели 7 отбора зад гърба му, включително Барселона и Реал Мадрид.

Дали става въпрос за горещата му бразилска кръв или за желанието му да заблести като лидер в отбора, който го приюти, можем само да гадаем.

С Барселона Неймар спечели всички възможни трофеи, включително 2 титли от Ла Лига, 3 от Купата на Краля, една Суперкупа на Испания. Също така вдигна титлата от Шампионската лига през сезон 2014/15 и тази от Световното клубно първенство през 2015 година. Бразилецът бе съвсем близо и до първата си Златна топка, но на церемонията през 2015 година естествено бе изпреварен от абонираните за трофея Лионел Меси и Кристиано Роналдо.

Неймар след слуховете за ПСЖ: Щастлив съм в Барса

Да, можем да кажем, че Неймар успя да спечели всичко на клубно ниво с Барселона, освен така желаната лидерска позиция. Повече от ясно е, че докато го има Меси, каталунският гранд ще е подчинен на неговото царуване.

Пред Неймар може би стои едно ново предизвикателство и като при всяко едно такова има две възможности: амбциозните му цели да претърпят крах или да му осигурят място на пиедестала на легендите. В крайна сметка за върха могат да мечтаят само истинските смелчаги.