Испанската футболна федерация е обявила на Ла Лига, че не е съгласна с провеждането на двубоя между Жирона и Барселона в Маями. Лигата се нуждае от разрешението на федерацията, за да може мачът да се изиграе на американска територия, въпреки че вече има одобрението на президентите на двата клуба.

Испанската футболна федерация е изпратила писмо до Ла лига, в което обяснява отрицателната си позиция по въпроса с това, че няма достатъчно документи за осъществяването на събитието, в това число и споразумението между Лигата и американската компания, която ще приеме срещи на територията на САЩ. Федерацията оспори дали договорът е одобрен от всички клубове в Примера Дивисион и че това може да попречи на справедливото развитие на сезона, тъй като един отбор ще загуби домакински мач.

По-рано този месец президентите на Барселона и Жирона Хосеп Мария Бартомеу и Делфи Гели подписаха молба от Ла Лига до Испанската футболна федерация за провеждането на техния мач на 26 януари на ,,Hard Rock Stadium“ в Маями. Президентът на Испанската футболна федерация Луис Рубиалес вече се обяви против идеята за среща в САЩ, докато Асоциацията на испанските футболисти е на мнение, че играчите имат последната дума.