Треньорът на Барселона Роналд Куман не прикри недоволството си от изявлението на временния президент Карлес Тускетс, който каза, че от икономическа гледна точка е трябвало Лионел Меси да бъде продаден през миналото лято.

„Такива думи за Меси не помагат. Не можем да контролираме коментарите извън клуба, но когато идват от клуба е различно. Това, което каза Тускетс, може да е лично мнение. Лео е тук този сезон и след това ще реши бъдещето си“, сподели наставникът на „лос кулес“ на пресконференция преди утрешния мач с Кадис.

„С клуба постигнахме споразумение относно заплатите. Не зная друго, не ме и интересува. Не е моя работа. Знаем, че ситуацията е деликатна, но е така с всички клубове. Да, интересува ме темата за публиката по стадионите. Футболът трябва да се играе пред публика“, сподели той.

Относно битката за титлата в Ла Лига Куман сподели, че Атлетико Мадрид е фаворит, но сезонът все още е много дълъг. 

„В този момент мисля, че Атлетико Мадрид е над всички, това е силен отбор. Допуска малко голове и взима мачовете си. Сезонът обаче е дълъг и може да се случат много неща. Ние не можем да си позволим повече загуба на точки. Трябва да спечелим всички мачове до края на годината“, завърши нидерландецът. 

Роналд Араухо вече е здрав и влезе в с групата за двубоя с „жълтата подводница“. По думите на Куман Самюел Юмтити съвсем скоро също ще се завърне в листата.