Президентът на Барселона Жоан Лапорта даде поредното си интервю, в което заяви, че не е разговарял с легендата на клуба Лионел Меси след напускането му в посока Пари Сен Жермен. Освен това той коментира за пореден път ситуацията около невъзможността при създалите се обстоятелства аржентинеца да продължи да носи екипа на каталунците, за което отново хвърли вината върху действията на Ла Лига. 

“Вече няколко пъти обясних какво се случи. Данните са видими. Всеки може да направи сравнение. Ла Лига ни притискаше да подпишем сделката със CVC или няма да играе честно (CVC е частна инвеститорска фирма, която сключи договор с Ла Лига на стойност 2.7 милиарда евро в замяна на 10% възвръщаемост на приходите, както и 10% от новосформираната компания, която предлага редица търговски дейности, включително централиризане на телевизионните права на първенството).

"Нямаше никакво място за маневриране. Имаше предварително споразумение и ние просто трябваше да си стиснем ръцете, но ръководството на Ла Лига заяви, че няма да изпълни договореностите без CVC. Ние не мислехме, че ситуацията ще се подобри и за това сложихме край". 

"Меси нямаше как да остане дори и с напускането на Антоан Гризман и намаляването на заплатите на капитаните. Все пак имаме няколко герои в лицето на Пике, Жорди Алба и Бускетс, а очаквам скоро да постигнем споразумение и със Сержи Роберто. След това ще преминем към останалите играчи, но е важно, че те дадоха пример. Така следващата година можем да сме малко по-амбициозни, тъй като сега свалихме заплатите от 110% на 80%. Въпреки това бяхме тъжни за Меси, защото не това искахме. Не съм говорил с него след напускането му. Видях дебюта му за ПСЖ и бе много странно да го видя в друг екип,” обясни ситуацията Лапорта.