Крилото на Барселона Ансу Фати остава под сериозна въпросителна за ключовия сблъсък с Байерн (Мюнхен) в Шампионската лига другата седмица. 19-годишният талант е извън игра от 6 ноември, когато получи контузия в бедрото на мача със Селта. Надеждите бяха, че той ще успее да се възстанови до мача с германския шампион, но на този етап това изглежда все по-малко вероятно, съобщава "Марка".

Фати все още не е подновил тренировки, а до битката в Мюнхен остава по-малко от седмица. Двубоят е изключително важен за каталунците, като само победа ще им гарантира на 100% класиране за 1/8-финалите в Шампионската лига. Затова Шави Ернандес има нужда от всеки, който може да помогне в тази трудна ситуация, а Фати е футболист, който може да бъде от голяма полза. На този етап обаче шансовете да може да играе пълни 90 минути са доста малки.

Младокът със сигурност ще пропусне предстоящото домакинство на Бетис през уикенда, като надеждите са все пак той да се възстанови навреме и да може да попадне в групата за гостуването в Мюнхен.

Ансу Фати е продукт на школата на Барса и е считан за един от най-големите таланти в клуба. Той проби в първия отбор още през 2019 година и до момента има 17 гола и 6 асистенции в 51 мача. За съжаление той е преследван от контузии, които спират развитието му.