От 1 юли Лионел Меси е без отбор за първи път в кариерата си. Аржентинецът, който играе утре рано сутринта във финала на Копа Америка срещу Бразилия, все още не е изяснил бъдещето си в Барселона заради тежката финансова ситуация в клуба.

Откакто Меси вече не е играч на „каталунците“, приходите му са спаднали с по 100 000 евро на ден, съобщава „L'Équipe“. Френският вестник е изчислил заплатата на Меси, като се позовава на информацията на „El Mundo“ от януари месец, в която се посочва, че аржентинецът печели по 138,90 милиона евро бруто на сезон, или по 74,90 милиона евро нето.

„L'Équipe“ твърди, че ако Меси и Барселона бяха постигнали споразумение за намаляване на заплатата му от 1 юли, аржентинецът щеше да получава 100 000 евро нето на ден.

Остава малко повече от месец до началото на сезона, а бъдещето на Меси все още не е решено. Наскоро президентът на клуба Жоан Лапорта успокои феновете на „каталунците“, че преговорите с шесткратния носител на „Златната топка“ вървят добре.

Във Франция смятат, че отборът на Пари Сен Жермен все още следи изкъсо ситуацията с Меси и може да отправи оферта в близко време.