В зрелищен мач от Ла Лига Осасуна победи Барселона с 4:2. Гостите от Барселона започнаха по-силно, но първият бе за домакините и дойде в 18-ата минута, когато Анте Будимир откри резултата с глава след прехвърлящ пас от Брайън Сарагоса. В 28-ата минута Сарагоса удвои аванса, с хладнокръвен удар от границата на наказателното поле.

В началото на второто полувреме Пау Делгадо намали за 2:1 в 53-тата минута, а Осасуна получи дузпа в 71-ата, която Будимир успешно реализира, увеличавайки резултата на 3:1. В 85-ата минута Абел Бретонес вкара четвърти гол, преди Ламин Ямал да намали с удар в горния ъгъл за финалното 4:2. Осасуна демонстрира по-добра игра и заслужено спечели трите точки. 

Gulliver/GettyImages
14 снимки

Мачът започна по-добре за гостите от Барселона, които притежават повече топката, разменяйки пасове, но без сериозни опасности пред нито една от двете врати.

В 13-ата минута Педри направи отлично подаване към Феран Торес, който се позиционира добре в наказателното поле. Въпреки това, вратарят на Осасуна, Серхио Ерера, реагира навреме и предотврати потенциалната опасност.

5 минути по-късно Брайън Сарагоса изпълни перфектен прехвърлящ пас, който намери Анте Будимир, който скочи най-високо и с прецизен удар с глава прати топката право в долния десен ъгъл, оставяйки Иняки Пеня без шансове за реакция. Резултатът е 1:0 за Осасуна.

В 28 минута отново Брайън Сарагоса умело избегна засадата и се устреми към вратата. Изправен един на един с вратаря, той демонстрира хладнокръвие, пращайки топката покрай него с прецизен удар от границата на наказателното поле за 2:0. 

Барселона демонстрира отличен контрол и прецизни подавания, като постепенно увеличава притежанието на топката. Каталунците търпеливо изчакват пробив в защитата на Осасуна, за да нанесат своя удар и да се върнат в мача.

Ерик Гарсия от Барселона се опита да завърши опасно центриране с удар с глава от точката на дузпата, насочен в центъра на вратата. Въпреки че ударът изглеждаше обещаващ, Серхио Ерера го спаси без особени затруднения.

Роберт Левандовски имаше възможност да отбележи, но ударът му в долния десен ъгъл беше брилянтно спасен от вратаря Серхио Ерера. Само минута по-късно в 53-тата Осасуна загуби притежанието на топката, а Ерера бе напуснал рамката на вратата си, предоставяйки на Пау Делгадо лесната задача да вкара в опразнената мрежа. Резултатът вече е 2:1 в полза на Осасуна.

В 59-ата минута Пабло Ибанес от Осасуна поиска дузпа, след като се свлече в наказателното поле след съприкосновение с защитник. Въпреки протестите му, съдията не счете ситуацията за фаул и вместо да отсъди наказателен удар, просто даде сигнал за продължаване на играта.

В 66-ата минута Феран Торес направи впечатляваща индивидуална акция, навлизайки в наказателното поле. Той отправи прострелен удар към долния десен ъгъл, но вратарят на Осасуна, Серхио Ерера, показа изключителен рефлекс и направи страхотно спасяване.

В 71-ата минута съдията отсъди дузпа за Осасуна след като Серхи Домингес от Барселона повали съперник на тревата. Анте Будимир застана зад топката и я изпрати неспасяемо в долния десен ъгъл, правейки резултата 3:1.

В 81-ата минута Ламин Ямал, който влезе като резерва, получи подаване и намери добра позиция да стреля от ръба на наказателното поле. Въпреки това, опитът му беше успешно блокиран от защитата на Осасуна.

В 85-ата минута Абел Бретонес от Осасуна изпрати страхотен удар от дистанция, който се отби в гредата и връхлетя в мрежата. Иняки Пеня остана безпомощен, а резултатът вече е 4:1.

5 минути по-късно Феран Торес направи великолепно подаване към Ламин Ямал, който реагира мигновено с фамозен удар от дистанция. Топката се озова в горния десен ъгъл на вратата, оставяйки вратаря без шанс за реакция. Резултатът вече е 4:2.

LIVE! Осасуна - Барселона 4:2

1:0 Пеня 18'

2:0 Сарагоса 28'

2:1 Делгадо 53'

3:1 Будимир 71' (д)

4:1 Бретонес 85'

4:2 Ямал 90'

Стадион: Ел Садар

Рефер: Г. Куадра

Състави:

Осасуна: Ерера, Аресо, Бойомо, Будимир, Гарсия, Ибанес, Катена, Крус, Орос, Сарагоса, Торо.

Барселона: Пеня, Гарсия, Делгадо, Домингес, Кубарси, Кунде, Левандовски, Мартин, Педри, Торе, Торес.