Отборът на Барселона мина с лекота през Жирона. Тимътна Ханзи Флик се наложи с 4:1. В мач от 5-ия кръг на испанското първенство, който се игра на „Монтиливи“. По този начин Барселона има пълен актив от точки след първите пет срещи в Ла Лига и оглавява класирането.

Ламин Ямал успя да блесне с изпълненията си, реализирайки два гола за гостите. В края на мача Барселона остана с човек по-малко след директен червен картон на Феран Торес, но това не промени хода на събитията. Преди това за каталунския гранд се разписаха още Дани Олмо и Педри.

Първата опасна ситуация в срещата дойде в 6-ата минута, пресата на гостите даде резултат, Ламин Ямал получи топката и стреля от трудна ситуация, но вратарят на Жирона парира удара.

Барселона бе много по-активният тим от началото, като Жирона трудно достига до съперниковото наказателно поле.

В 30-ата минута Ламин Ямал успя да открадне топката пред наказателното поле от Давид Лопес, след това се изправи сам срещу вратаря, запази хладнокръвие и не сгреши за 1:0.

Само 7 минути още бяха необходими отново на младия талант, за да вкара втория си гол в срещата. След изпълнение на фал, последва разбъркване в наказателното поле, Ламин Ямал обаче стигна до топката стреля мощно, тя се отби от вътрешната страна на лявата греда, за да влети в мрежата за 2:0. 3 гола и 4 асистенции досега в Ла Лига за звездата на Барса.

Първата спорна ситуация дойде в 44-ата минута. Вратарят Тер Стеген отби удар, отправен към вратата на Барселона. При продължението на разиграването, секунди по-късно главният рефер посочи бялата точка за игра с ръка в наказателното поле на Иниго Мартинес. След забавяне от страна на ВАР, арбитърът реши лично да види ситуацията. Въпреки че Абел Руис беше застанал за изпълнение, съдията промени решението си и Жирона се размина с тази възможност. 

Gulliver/GettyImages
12 снимки

Веднага след подновяването на играта след почивката Барса направи резултата класически. Жул Кунде изведе с перфектен пас от дълбочина Дани Олмо, който в 47-ата минута не сгреши за 3:0.

В 64-ата минута гостите увеличиха на 4:0. Педри получи чудесен пас по трева, напредна и от малък ъгъл вкара топката в мрежата на Жирона.

Жирона успя да зарадва феновете си с попадение в 80-ата минута, когато Порту преодоля Тер Стеген, след това пусна към Кристиан Стуани, който от точката за дузпа засече за 1:4.

В 86-ата минута съдията показа директен червен картон на Феран Торес, който извърши грубо нарушение, застъпвайки съперник.

КР ЖИРОНА – БАРСЕЛОНА 1:4

Стартови състави:

Жирона: Гасанига, Франсес, Лопес, Блинд, Гутиерес, Солис Ромеро, Иван Мартин, Хил, Данжума, Циганков, Руис;

Барселона: Тер Стеген, Кунде, Кубарси, Мартинес, Балде, Касадо, Олмо, Педри, Рафиня, Ямал, Левандовски.