Старши треньорът на Валенсия Алберт Селадес потвърди, че тимът му преговаря с Барселона за продажбата на нападателя Родриго Морено.

Испанският шампион търси заместник на контузения Луис Суарес, който ще отсъства около четири месеца след операция на коляното. „Родриго е играч, който може да направи разликата – точно заради това и Барселона го иска. Всички сме наясно, че в момента текат преговори между двете страни и няма да го крием“, разкри наставникът на днешната си пресконференция.

Президентът на „прилепите“ Ани Мурти бе в Барселона с Жорже Мендеш за преговори във връзка с нападателя. Според информациите в испанските медии той е оценяван на 60 млн. евро. „Родриго отиде в Барселона, защото има медицински преглед с д-р Рамон Кугат“, каза Селадес, чийто тим се изправя срещу Културал Леонеса в осмианфиналите за Купата на Краля.

Валенсия надви Барселона с 2:0 в Ла Лига в събота, а Родриго се появи като резерва, след като се завърна от травма. Испанският национал, който преди това игра в академията на Реал Мадрид, в Бенфика и под наем в Болтън, има два гола в 18 мача през този сезон.