Футболистът на Барселона Жерар Пике, който е и президент на компанията „Космос“, която притежава отбора ФК Андора представи ви петък спонсорския договор с банката „MoraBanc“. Споразумението е с десетгодишна продължителност.

„Хората, които ме познават знаят, че съм амбициозен и съм един от онези, които искат химна на Шампионска лига да звучи в Андора“, коментира Пике.

„За да постигнем тази цел, която днес изглежда като утопия, трябва да вървим стъпка по стъпка. Първата цел е да спечелим промоция за Терсера дивисион“, добави защитникът.

Пике потвърди, че проектът включва и други участници, но не пожела да коментира дали част от него са Лионел Меси и Франсеск Фабрегас.

„Не искам хората да ни виждат само като инвеститори или като бизнесмени. Може да допринесем много за клуба. Някои ще участват като партньори, други директно ще се включат в спортния проект“, продължи той.

Футболистът на Барселона също така отрече, че баща му е президент на клуба: „Не е вярно.“

„Не знам дали в бъдеще ще бъда част от борда на директорите на Барселона. Винаги съм казвал, че ще бъда щастлив, ако стана президент на Барселона. Не мога да преценя дали в дългосрочен план връзката ми с ФК Андора може да ми попречи да бъда президент на Барселона. Сега акцентът е върху кариерата ми и искам да продължа да играя възможно най-много години“, каза още Жерар Пике.