Треньорът на Барселона Роналд Куман е получил ултиматум от 3 мача, в които трябва да вдигне много летвата на представянето на отбора, твърди каталунският всекидневник "Спорт". Това става след притеснителната загуба от Байерн (Мюнхен) с 0:3 на "Камп Ноу" във вторник. Не толкова поражението от шампиона на Германия е притеснително, колкото бледата игра на Барса и липсата на каквито и да е идеи.

Във вторник се е състояла кризисна среща на клуба, на която са присъствали президентът Жоан Лапорта, вицепрезидентът Рафа Юсте и футболният директор Матеу Алемани, която е продължила късно през нощта. Лапорта е предупредил треньора Роналд Куман, че в следващите 3 мача срещу Гренада, Кадис и Леванте, Барселона не само трябва да победи, но и да го направи със стил и хубав футбол.

"Боли ме и съм възмутен, като всички фенове на Барселона. Моля ви за търпение и да продължите с подкрепата за отбора. Също ви моля за доверие към хората, които управляваме клуба. Имаме нужда от него и ако го получим, ще се справим. Благодаря много и да живее Барса!", обърна се Лапорта към привържениците на клуба.