Президентът на Барселона, Хосеп Мария Бартомеу, коментира тежката ситуация, в която се намира испанския гранд. Последствията от пандемията няма да подминат дори клуб с гигантски размери като Барселона. Паузата във всички първенства постави и големите клубове в деликатно положение, тъй като разходите им продължават да се трупат, но приходи няма.

"Ситуацията е сложна, това е истината", призна Бартомеу пред Catalunya Radio.

"От 14-и март насам нямаме никакви приходи, но все пак няма да фалираме през юни. Ако нищо не се промени дотогава, следват наистина големите загуби. Трябва да се върнем към нормалния ритъм, затова правим и промени", призна президентът.

"Затова орязваме заплатите на играчите със 70%. Трябва да предприемем тази стъпка и с други служители на клуба. В момента играчите жертват от своите заплати, за да могат другите служители на Барселона да получат пълното си възнаграждение, докато трае кризата. Спестени са 16 милиона евро, а това е 5.75% от годишните заплати на футболистите."

"Не можем да отворим музея, нямаме приходи от телевизионни права, няма болнични плащания, нито приходи от билети. Не е удобно да даваме точна статистика, но определено спряхме да правим много пари."
"Надяваме се, че това няма да продължи повече от 60 дни. Това не са действия на отчаянието, защото го виждаме и при други големи европейски клубове. Подобни мерки има в Байерн Мюнхен, Ювентус, Лион", завърши Бартомеу.