Размествания на върха в класирането не настъпиха, тъй като Барселона стигна само до 0:0 при гостуването си на Хетафе, докато осигурилият си предсрочно титлата Реал Мадрид направи 1:1 при визитата си на Кадис след голове на Мариано Диас за гостите от Реал и Рубен Собрино за Кадис преди почивката. Кадис можеше да запише и безценна победа в битката за оцеляване в Ла Лига, но в 61-вата минута Алваро Негредо пропусна дузпа за "жълтите".

Gulliver/GettyImages
27 снимки

Доста по-интересно се оказа в дъното на класирането и в борбата за места в Лига Европа и Лигата на конференциите.

От равенството на Кадис се възползва тимът на Майорка, който победи с 2:1 Райо Валекано. Домакините стигнаха до успеха с гол на Абдон Пратс в добавеното време, а попадението му позволи на Майорка да се изравни по точки с Кадис с по 36 и да излезе от зоната на изпадащите за сметка на "жълтите".

От новия сезон в Ла Лига Дос ще игра тимът на Алавес, който загуби с 1:3 от Леванте и бе изпреварен от съперника си на 19-ото място в класирането. Алавес е последен с 31 точки, а Леванте е 19-и с 32, но и двата отбора нямат шансове за спасение преди последния кръг.

Бетис победи с 2:0 Гранада след два гола на Хуанми и се доближи на три точки от градския си съперник Севиля. Бетис обаче няма да може да изпревари вечния враг заради по-лошите си показатели в директните двубои.

Реал Сосиедад пък си гарантира място в шестицата след победа с 2:1 над Виляреал като гост и отвори разлика от шест точки пред "жълтата подводница".

В последния кръг Виляреал ще брани седмото си място спрямо Атлетик Билбао. Баските се доближиха само на точка от седмата позиция след победа с 2:0 над Осасуна.