Новият треньор на Барселона Шави Ернандес тръгна с успех след завръщането си на „Камп Ноу“. Неговият тим победи с 1:0 Еспаньол в градското дерби.

След двубоя легендата на клуба сподели, че е наясно, че му предстои много работа. Той обърна специално внимание на младоците Илиас Ахамаш и Абделсамад Ел Залзули, които оставиха добри впечатления с изявите си.

Gulliver/GettyImages
44 снимки

„Щастлив съм. Трябваше доста да се потрудим, но в днешно време лесни победи няма. Със сигурност има върху какво да работим. Ентусиазмът на феновете зарази отбора и футболистите дадоха всичко от себе си“, каза Шави.

„Ще играем все по-добре, ще атакуваме много. Важното е, че днес взехме трите точки. Преди почивката на моменти не съобразявахме как да използваме свободните зони. Старанието беше налице. Когато започнеш с победа, всичко е позитивно“, продължи бившият полузащитник.

„Еспаньол ни създаде проблеми в края, но като цяло победата ни е заслужена. Атмосферата на „Камп Ноу“ се е променила много, но ми хареса. Младите Илиас и Абде се справиха страхотно. Те са част от едно талантливо поколение, на което ще разчитаме“, заяви още Шави.