Наставникът на Барселона Ернесто Валверде говори преди двубоя с Ейбар у дома. Той коментира и информациите в медиите, че тимът усилено търси нов централен нападател. Из цяла Европа пък се говори, че непопадащият в сметките на Челси - Алваро Мората, може да премине на "Камп Ноу".

"С напускането на Мунир се отваря дупка в нападение. Пазарът е отворен. Трябва да оценим ситуацията и възможностите си. Хубаво е да дойде играч, който познава лигата - както беше с Мурийо. Ако никой не дойде, ще работим с това, което имаме. Можем да погледнем и към нашите юноши", заяви Валверде.

"Ейбар има много ясен стил на игра. Имат треньор, който дълго време работи с тима и нещата вървят чудесно. Играят по начин, по който други не играят. Те ще опитат да действат високо, с преса. Трябва да опитаме да преодолеем пресата и да ги ударим. Това е отбора, който печелим много единоборства. Те са отбор, който рискува много и ние трябва да се възползваме от това", добави той.

"Коутиньо? Има много мачове през сезона - понякога едни играят, други - не. Предишният мач не беше най-добрият за нас. Аз обаче се съсредоточавам върху хубавите неща", каза още Валверде.

"Неймар? Не говоря на теми, които са свързани с играчи на други клубове. Той сега е в друг клуб. Неймар е играч от световна величина. На мен никой не ми е звънял. Уважаваме много играча и ПСЖ", завърши Валверде.