Старши треньорът на Барселона Ернесто Валверде заяви, че отборът е подготвен за предизвикателството Шампионска лига. На каталунците им предстои мач срещу Олимпик Лион в осминафиналите на турнира.

„Мачът в Лион ще бъде голямо предизвикателство за нас. Но ние сме гладни за победи и сме готови за тази среща. Реализирането на гол на чужд терен е важно, но дори да не успеем, всичко ще остане да се реши в реванша“, сподели Валверде.

„Вярно е, че в последните мачове не успяваме да създадем толкова положения и да вкарваме много, но ние винаги играем атакуващо. Ще видим какво ще се получи утре", добави треньорът на Барселона.

„Ние сме подготвени и подложени на натиск, защото знаем ентусиазма на феновете ни, които искат да спечелим Шампионска лига. Това е положителен натиск и трябва да ни помогне.“

„Когато Луис Суарес е на терена ние знаем, че той ще има възможности да вкара гол. Съперниците ни също го знаят. Онзи ден можеше да вкара хеттрик срещу Валядолид.“

Суарес не е отбелязал гол в Шампионската лига далече от „Камп Ноу“ вече три сезона.

„Лион разполага със страхотни играчи. Не е само Набил Фекир. В тима са Ферлан Менди, Мемфис Депай и Танги Ндомбеле“, каза още Ернесто Валверде.