След резила на Барселона в Шампионската лига, всички медии, фенове и специалисти в Испания са убедени, че наставникът Ернесто Валверде е сигурен пътник след края на сезона. Очаква се съдбата му да бъде решена след финала за Купата на Краля с Валенсия на 26 май. 

И докато почти всеки е на мнение, че специалистът ще бъде уволнен заради този провал, самият той твърди, че чувства подкрепа от ръководството и няма да ходи никъде. Валверде има договор за още един сезон с каталунците. 

"Чувствам се силен, имам цялата увереност. Говорил съм с президента и чувствам подкрепата му, както и на цялото ръководство. Няма да крия, че ми е тежко, че всички сме унили от този резултат. Да, винаги можеш да бъдеш елиминиран от Ливърпул на полуфинал, но проблемът е в начина, по който загубихме."

"Сега важното е всички като отбор да направим необходимата крачка напред, колкото и да ни е тежко. Сега краката тежат повече, настроението е под нулата, но трябва да се вдигнем и да завършим сезона с високо вдигнати глави", заяви Валверде.