Вратарят на Барселона Марк-Андре тер Стеген сподели, че ситуацията при каталунците вече е много по-спокойна. Немският национал смята, че  новият президент на тима Жоан Лапорта е с основна заслуга доброто настроение да се завърне в Барселона и изрази оптимизъм за бъдещето. 

Gulliver/GettyImages
25 снимки

Утре носителите на Купата на краля се изправят срещу Атлетико Мадрид в изключително важен двубой, който може да бъде решаващ за титлата в Ла Лига. 

"Чака ни много отговорен мач, към който трябва да подходим максимално сериозно. Всички сме спокойни и обединени, като вярваме във възможностите си и излизаме единствено за победа. Знаете, че срещу Валенсия ни беше доста трудно и буквално изстрадахме успеха, но тези 3 точки помогнаха на мен и съотборниците ми да осъзнаем, че се връщаме към познатото ниво", коментира той. 

"Да, не отричам, че началото на сезона бе трудно, имахме тежки моменти, но сега  нещата са много по-различни. Откакто Лапорта се завърна начело, всичко е наред и цари оптимизъм. Той се държи много добре с нас и опитва да ни помогне с каквото може. Винаги е приятелски настроен, а е важно да ти се показва, че някой вярва в теб. Президентът ни е изключително опитен човек, който вече е бил начело на Барса и си разбира от работата. Доволен съм, че точно той отново застана начело и твърдо вярвам, че страхотни дни очакват този  легендарен клуб", коментира стражът.