Жорди Алба поднови своя договор с Барселона до 30 юни 2024 година, а освобождаващата клауза, която е записана в него възлиза на 500 милиона евро.

Алба призна, че от клуба са искали да го задържат, а неговото желание също е било да остане да играе на „Камп Ноу“.

„Аз съм много благодарен на клуба, Прекарах осем гоини от кариерата си в Барселона и ще бъда още пет години на „Камп Ноу“. Благодаря също така на моите агенти за свършената работа от тях. Благодарен съм също така на моите родители, на брат ми, на цялото ми семейство и най-вече на моя син и на жена ми, които му оказват много голяма подкрепа и това се предава и на терена“, коментира Алба.

„От Барселона винаги са искали да ме задържат и аз също исках да остана тук. Както каза президентът, ако двете страни искат едно и също нещо, то тогава нещата са много по-лесни“, добави левият бек.

„Барселона ми дава възможност да сбъдвам мечтите си и искам да продължа да го правя“, продължи той.

„Когато бях във Валенсия, винаги съм казвал, че ако имам оферта от Барселона, мечтата ми е да подпиша с Барселона. Подписах договор за още пет години с клуба и това е страхотна награда за всеки един играч“, допълни играч на каталунците.

„Аз съм в най-добрия момент от кариерата ми. На 29 години съм, ще стана на 30 и се чувства добре. Наистина искам да продължа да печеля с Барселона. Моят манталитет е да продължа да побеждавам, както винаги съм правил“, каза още Жорди Алба.